Koken

Over recepten, ervarngen met gerechten

Door Gerhard Heusinkveld, 12 februari, 2023

Gisteren was er weer het "Henry de Zuiger" etentje. Ikzelf heb aan de rotolo à la Jamie Oliver gewerkt en daarom zijn er meer foto's van dan van de andere heerlijke gerechten.

We hadden amuses met Hollandse garnalen, gerookte paling en eendenborst

Als eerste gerecht de rotolo met pompoen en spinazie

Daarna de jerk chicken

En als toetje een lavacakeje met een espuma van kokos


Door Gerhard Heusinkveld, 3 juli, 2022

Wij zijn in een kookclub en binnenkort zijn wij weer gastvrouw en -heer. Één van de uitdagingen is om recepten te vinden die natuurlijk lekker zijn, maar ook uitdagend en ook nog een met andere kooktechnieken.

In het kookboek "Osteria recepten, Culinaire reisgids langs de beste Slow Food osteria's van Italië" van Grazia Novellini, vond ik op pagina 300 een recept dat we wel eens wilden uitproberen: koken in klei.

Het recept heet "Consciotto di agnello nella creta", Lamsbout in klei en komt uit de trattoria La Collinetta in Martone (Calabrië).


Door Gerhard Heusinkveld, 29 november, 2014

Gisteravond waren we weer bij onze kookcursus Siciliaans/Italiaan koken. Deze keer weer met een vleug van kerst. We hebben pantone gemaakt, een traditioneel nagerecht met kerst. Het is een soort grote cake die je in plaken snijdt, bijvoorbeeld met limoncello en poedersuiker op smaakt brent.

Pantone met kerst

Trefwoord